BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

welcome to my life peeps !

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

flOwers hunn (:

love falling 1

Wednesday, 31 August 2011

raye 2011 :: kosong ):

asalamualaikum










selamat hari raye ii ucapkan buad semua kawan-2 , saudare n semua umat islam (:  . hari nie da dua hari kita beraya kan kan . tapi sumpah siot raye memang tak besh tahun nie . hmmm (': .. patutnye raye besh kan . aku rindu raye mase aku kecik-2 dulu . meriah gilew-2 .. macam tak sabar nak tunggu raye tapi bila dah besar , raye lah paling aku lemah semangat .. -___-  raye kalau dapat dgn org tersayang mesti besh lepas tuu ramai-2 konvoi g rumah kawan-2 ... haisyh rinduu nye macam tuu . selalu kan tengok pakwe makwe keluar beraya same-2 nan family n kawan-2 .. untung lhaa = ='  sape nak bawa n teman aku keluar gi beraye ,, sape aa sudi nak bawak budak huduh n gemuokkk nie .. tapew-2 . sokeyh =.= raye tahun nie memang aku sedih ): ,, sedih sangat .. rase takde makne langsung n kosong ! sumpah aku rinduu saat tuu . dulu naik moto meredah jalan raye semate-2 nak g beraye , dgn baju kurung pastu duduk senget . HAHA . >.< memang sweet siaaaa ..
macam minah rempit woo . malu malu ,, xD maken da beso maken kosong raye nie . pada aku raye mungkin akan bermakna kalau dapat erti sebenar raye bersama org yg tersyang di sisi (: salam-2 lpas tuu nangis-2 . n lpastu happy-2 .. bila lah nak dapat macam tuu ,. aminnn ,, semoga aku dapat merasa syawal yang aku inginkan bersama insan yang menyayangi aku , insyallah setelah dia memiliki aku (:

AKU NAK UCAP SELAMAT HARI RAYE ,
MAAF ZAHIR DAN BATIN KEPADA SEMUA (:


~N O K T A H .. terima kaseh membace post sedih nie . ~
#lovelove mia

Sunday, 28 August 2011

hati dan perasaan adalah satu (:

asalammualaikum 






tunjukkan lah cinta mu biar die rase disayangi dan dihargai ..



hari nie aku penat gilew =.= .. memang tak ade mood larh , badan nie lempuh gile , n rase nye aku dah disahkan demam ikut firasat aku sendiri .. xD  dulu cita-2 aku nie nak jadi doktor , entah tak tahu kenape suke sangat jadi doktor tuu . tapi sayangnye aku nie BODOH . so semua tuu hanya tinggal mimpi lah kan . |: HAHA , dah lah mungkin bukan rezeki akuu . dah jom-2 brgossy-2 .. aku nie dah berpunye . yupp , dah ade orang taken hati aku lah . ^^, diea seorang lelaki , bukan perempuan or dalam bracket pengkid . . lelaki sejati . . umur same nan aku , kenal pon dekat sch . . so sweet sgt orangnye , so nice , baik sangat n comel . dussshhh ,, die paling taksuke aku cakap die comel . HAHA , tapi aku suke dea mcm tuu .  die tuu macam angel wat aku . ^__^ aku pon ta tahu kenape aku adore sangat dengan die nie . okay-2 ... da lha tuu kan . humm .. bile aku sorang-2 duduk tade yang pedulikkan aku , datang 1 persoalan . alamakkk cite sedih dah sampai kan . :p  feeling-2 .. kenape kita boleh buad sesuatu untuk orang tapi orang takboleh buad benda yang same padahal benda tuu simple dan aku rase semua orang nak kan macam tuu . okayy , bia aku bagi contoh lha kan . sape yang tak nak disayangi kan . mesti semua orang nak rase disyangi sebab aku percaya tuu semua keinginan setiap manusia . sayangkan orang bukan rase kat hati je tapi disemai dengan perbuatan dan tindakan also kata-2 . . taksalah kan kalau tunjukkan sayang kat orang yang kite sayang . HARUS lah , ^^ . konsep nye simple , kalau orang tuu jadi shoulder to cry time kau sedih , kalau die sedih mesti die pon harap kau boleh buad benda yang same untuk dea . nie contoh jew . taksalah kalau buad sesuatu untuk orang yang kite sayang . kadang-2 benda tuu simple n nampak tak bermakna tapi sangat berharga pada orang yang menerimanya . kan kita semua ade hati dan perasaan . aku percaya semua orang tak kire agama, bangsa , warne kulit , latar belakang berbeza mesti nak kan bende yang same cuma citarasa kita jea yang berbeza  . ^__^ . kalau kau nak bende tuu , aku pon nak . simple jea kan kan ..


~ N O K T A H . terima kaseh sudi bace ~
#lovelovelove mia

Wednesday, 24 August 2011

PTPTN dan karenah birokrasi !




tensiOn !!!!! grrrr !!!

asalammulaikum

hai , nampak gambar kat atas tuu . mcam tuu lha aku malam nie . huh ! :|  malam nie aku nak  cite pasal PTPTN nie .. name segah bangunan KLCC , kan molek kalau sistem nye pon semudah di hujung jari .. >.<   nie tak , nak mohon macam-2 die mintak .. lepas tuu nak isi borang pon punye lha tak mesra alam .. bila dah dapat WPP , budak-2 baru macam aku nie terlemas-2 dlm lubuk .. tak tahu mane datang nye WPP . tak tahu macam mane nak ambik WPP tuu , dulu pakai pos hantar kat rumah . kan senang tuu . dengar cerite sekarang dia agihkan kat parlimen . member aku ade orang telipon suruh datang pejabat kejora ambik cek tuu . yang aku dgn yang lain-2 nie tak di telefon , ape cerita ? kalau macam tu sia-2 je letak no telefon rumah , nset , parent bagaii .. -____-  abes tuu kalau aku tak amek-2 jadi ape ... kunk pegii malu plak kalau name takde .. bila dah dapat duit , balik balik 10 tahun . masak aku . elak je dah bercucu maseh bayar ptptn .. xD saket pale aku memikir ... macam-2 di mintak nye .. lepas nie kalau aku jadi pgarah ptptn , aku kemaskini sistem dea bagi senang orang nak isi .. kalau salah sikit tak dapat lak tuu . isi nye macam nak gila , kalau tak dapat memang aku menggila . kalau parents aku keje sorang 4000 , aku takkan pinjam ptptn nie ((:   so doakan r aku jdi pengarah ptptn smoga idup korang o generasi korang senang ^___^


~ nie je entry aku yang agak HOT malam-2 bute ~
# lovelovemia . tenQ sebab bace yaa .. ^^,

Tuesday, 23 August 2011

sony ericson xperia ^__^

asalamulaikum 

sejarah nset aku :

2005 : nokia butterfly  ~ buruk nak mampos .. budax-2 . hhaha :p
2006 : motorola L6  ~ entah ape-2 .. jename pelik-2
2008 : nokia xpress music slide ~ nset paling mahal aku beli n paling aku sayang .. :3
2011 : sony ericson xperia x8 ~ coming soon .. ngeh3..







dapat ke x nie , haha .. memandang aku da terlampau meminjam nset C3 adek aku ,, skunk dea dah bising .. nak gune nset dea tuu .. kemuuutt punye budak .. :p  so aku pikir ape salah nye aku try mintak nset baru kat mama n ayah .. haha .. mcm biase lha , bising-2 jap sebab dlu aku beli xpress music sampai beribu-2 .. haha xD duit sape lha yang aku rembat tuu kan .. kali nie aku mintak sebab aku dapat result stpm yg agak cemerlang .. pasan plak . haha . aku nak sony ericson xperia tuu beb . nie pon si muchuk machen aku yang mule-2 nak beli nset .. lepas tu die soh beli lhaa sony tuu . aku pon seumur idup nie blum nah kai sony kan .. ape kata kite try ... haha .. aku nie sebenarnye agak setian dgn nokia sbb aku suke kamera dy baik punye .. tapi lpas aku tgk xperia pnye camera pon okayy gak ... law vivaz mmg chanteq tp kamera kureng .. sooryy kaka yaya .. (: si sayangs aku pon kata nak belikan aku .. yay !!! happy bangat gue dgo .. sayang kau lha muchuk ! hope dapat kan .. aminnn ...

~ n o k t a h . entry stop .. haha ^___^ ~

#lovelove mia .. terima kaseh sudi membace ...

aku dan K A W A N ((:

asalamualaikum




persahabatan pada diri aku :

1. jujur
    :: jangan selindung ape-2 yang kita tahu dari pengetahuan aku ( kalau benda yang aku perlu tahu ) .
       jangan r jadi manusie hipokrit dengan aku ! puiiiiihhhh sial lha ..

2. ikhlas
    :: kawan dengan aku mesti ikhlas , dari hati bukan dari luaran, .. terima aku seadanya , sebab aku tak
      sempurna, aku manusia biase . jangan bezakan aku bertudung dengan yang tak bertudung sebab aku
      tetap aku. dan jangan berkawan dengan aku sebab kelebihan yang ade pade aku je ..
     orang yang ikhlas tak akan mengubah orang lain untuk menjadi seperti diri kau . sebab aku boleh terima kau apa adanya .. tak kire lah kau pelacur ke , perempuan simpanan ke .. aku pandang hati bukannye luaran kau .. jangan ingat yang bertudung je baik ,, n tak bertudung je jahat . bukak mata kau sikit . dunie sekarang bukan macam dlu .. ingat tu !

3. tak kongkong
    :: mesti agak pelik kalau cakap pasal kongkong dalam persahabatan ni kan .. tapi memang ade pon yang
      macam nie . aku nie suke berkawan , aku akan layan siape-2 orang yang boleh masuk dengan aku . so
      normal lah kalau aku keluar dengan diorang , kan diorang pon kawan aku . takkan aku nak 24jam
      berkepit dgn kau , cume keluar dgn kau je  , berbual dgn kau je . msti boring seyh =.= aku tak kesah
      pon kau nak kawan dgn sape-2 . privacy masing-2 walaupun kte kawan baik . pernah dengar x , cinta
      tak semestinya memiliki .. nie lagi lah , kawan je . jgn nak memiliki sgt , haha ((: rileks sudaa ..dan
      tolong lah jgn merajuk-2 dgn aku , kau buad aku rase bersalah (': . penad lha aku mcm nie kalau asik
      nak jaga hati orang kalau orang tak reti jaga hati aku . dan jgn r suke sindir-2 aku pasal member-2 lain,
     contoh : eleh , nanti kalau kau dah dengan diorang , kau lupe aku .. aku tak suke lha mcm nie ! cakap aku lupe kau , kau tuu ingat aku ke .. kalau orang ingat aku , aku ingat orang tuu . jgn bising-2 nan aku bila aku tak msg or call kalau kau pon tak msg n call aku . haha , simple kan . kau ingt aku , aku ingt kau !

4. sentiase ade di saat diperlukan
    :: kawan nie selalu ade time susah dan senang kan patutnya ? tapi kalau time kau susah kau cari aku ,
      memang aku nak hempuk je kau . grrr ! lepas tu time aku susah , kau takde pulak .. jenis aku kalau berkawan , aku akan cube nak happykan kawan-2 aku . selagi aku boleh tolong , aku akan tolong .. time aku perlukan pertolongan korang , korang mesti lah ade untuk aku . aku boleh jadi pendengar yang setia , a shoulder to cry , . aku paling tak suke kalau aku ade masalah , korang tak tolong aku tapi condemm aku ,makin tunjuk bagus , bagi aku marah . . nampak sangat tak memahami ,. aku perlu kawan yang boleh dengar masalah aku , paham keadaan aku , buat aku lega . bukan kau buad aku jadi berangin nan kau pulak .. tngok keadaan lha , jangan main cakap je okayy ^^, aku tak suke kalau aku mintak kau teman or tolong , kau tak boleh buat , kau bagi macam-2 alasan sedangkan kalau kau mtk semua tuu aku boleh buat untuk kau bila-2 mase je . tak elok lah mcam tu kan . jangan r pentingkan diri . kalau kau macam tuu terus , takde sape yang nak teman n tolong kau lagi .. baru kau tahu nanti perasaan aku macam mane . kau nak mintak tolong , aku tak kesah . kalau aku boleh buat , aku buat . tapi pless r jgn menyusahkan aku dgn bende yang remeh-2 ..jenis aku , aku akn cube senangkan hati kawan aku , susah macam mane pon aku tetap akan tolong . tapi kalau kau tak hargai aku n bantuan aku tuu , aku memang kecewa r nan kao . paling tidak pon cakap lha terima kasih sebab kau tak tahu ape yang aku kena lalui sebab nak tolong kau .. jgn r buat aku macam kuli kau . aku tak kuase nak jage kau , uruskan hal kau setiap waktu .. jangan r letak semua benda pade aku , buat r same-2 . nie x, harapkan aku sorang je yang buat ,. lepas tuu bising-2 dgn aku macam aku nie xde pasaan ..


haha .. tuu lha kalau nak berkawan dgn aku .. aku nie simple je .. kalau aku rapat dgn orang , aku akan tolong ape je yang dia mntak .. happykan kau , sebab aku sayangkan kawan-2 aku .. so jgn buat aku tak suke kau , kalau aku tak suke , aku terus tak suke .. sape ckp kawan nie tak same mcm kapel . same je pade aku ... banyak bersabar n dugaan jugak . same-2 boleh putus jugak .. vongok lha org yg ckp kapel xsme nan kawan .. siallll lhaaa puiihhh .. haha .. ^____^

~tuu je entry kali nie . haha .. jgn ade pihak yg sibok-2 kecik aty . malas mak nak layan nok !
  sebab kalau terasa hati , dia yang makan cili , dy yg rse pedasnye .. so kalau ade yg terase tuu , mesti dia ade buad sala .. aku jujur je .. nie just blog umum derrrr ~

#lovelovelove mia . terima kasih sudi bace ((:
  mmmuuuuaacchhh <3


Wednesday, 17 August 2011

cinta :: alasan berpisah ((:

asalamulaikum 



rase nye da lame  kan tak tulis entry .. haha .. bukan ape , busy dan tiada story menarik ..
untuk entry kali nie ii nak story pasal CINTA ...

ku sedar ku tak seberapa
jika dibanding mereka yang jauh lebih megah dari diri ini .
apa yang mampu ku berhias
hanya lah hati yang ikhlas
terpendam simpan untuk dia yang sudi

mencintai aku
dengan seadanya
mencintai aku
bukan kerna rupa
dalam waktu sedu , dalam waktu hiba
ku harapkan dia rela
mencintai aku dengan seadanya
sanggup menerima insan tak sempurna
atau mungkin cinta sebegitu hanya kisah dongeng saja ..

belum pernah ku merasakan
dipeluk dalam dakapan
eratnya melindungi jiwa rapuh ini
sanubari ku memerlukan kehadiran seorang teman
tulus mencurah kasih sepenuh hati



tadi aku terbaca kat surat khabar tentang artis nie .. selama setahun nie artis lelaki nie bercinta dengan artis perempuan tuu . masa awal perkenalan , semua nampak mereka bahagia sangat-2  .  tapi sekarang dah PUTUS .. dan si lelaki tuu dengan selambanya dah ada pengganti dan bawa awek baru tuu kat satu majlis yang ramai rakan artis dan wartawan .. dan lelaki tuu dah pon declare depan orang ramai , perempuan tuu awek baru dia .
kesian nye bila wartawan terjumpa bekas kekasihnya dan bila ditanya ,, bekas kekasihnya tidak dapat menahan sebak ..

ii bukan nak bergosipp ,, malas nak cerita pasal hal orang kan =.= cuma ii nak cerita pasal sikap si lelaki dalam bercinta .. nak kata lelaki tuu hensem sangat pon tak , tapi dah macam player pulak .. ni lah sikap yang tak baik ..

perkara-2 yang akan diucapkan lelaki bila putus :

1. takde jodoh , nak buat macam mane .
2. dia curang dengan aku .
3. aku tak tahan dengan peragai dia lah , manje sangat , ngade-2 , kuat merajuk
4. dia kongkong aku , nk keluar dengan kawan pon tak boleh .
5. dia tak pandai layan aku .
6. dia banyak sakitkan hati aku , selama ini aku sabar je dengan dia .
7. aku bosan dengan dia
8. dia tak paham aku
9. aku tak tahan dengan keluarga dia
10. aku ade awek tapi macam takde awek . nak keluar pon susah .
11. semua salah dia , sebab tuu kita orang putus .
12. dugaan , dugaan , dugaan .. aku penat ..
13. aku dah ade awex yang lagi cantik , baik dari dia .

mungkin tuu anta kata-2 yang selalu diucapkan .. bila cinta itu sudah tiada, macam-2 alasan yang diberi ..
tapi walau apa-2pon alasan anda , berjuanglah sebelum berundur . jalan yang paling terbaik ialah berbincang sebaik mungkin dengan pasangan anda. walaupun cinta itu telah tiada tetapi tahukah anda cinta boleh dipupuk jika kita benar-2 berusaha .. apabila sudah puas berusaha tapi tidak berhasil , baru lah baru lah dua-2 boleh berbincang dan mengambil kata putus demi kebaikan kedua-2 belah pihak ((:
bila dah berpisah tak perlu buka cerita dan aggap lah itu kenangan dalam hidup anda tak kira baik atau buruk . cerita lalu biar berlalu dan itu aib kita kan .. chill ^___^

~ entry lain akan bersambung related tuu cinta in my opion .. ~
terima kasih kerna sudi membaca ((:
#lovelove mia ..

Sunday, 14 August 2011

PUJAAN HATI (':

sadarkah kekasih,,
kelakuan kamu sungguh sangat menyiksa aku ,
padahal ku beri semua yang kau mahu
tapi kau tak mengerti aku .
sakitnya hatiku dengan semua cara mu .
bila kau terus begini nanti ku bisa pergi .

aku mohon sayangilah diriku dalam hidupmu .
dan kamu jangan kasar kasar lagi .
dengarlah pujaan hati .
aku mohon mengertilah kita jangan bertengkar lagi ,
hadapi semua dengan dingin hati .
dengarlah pujaan hati ...


lagu nie sedih jugak . . kat sini ii nak share sikit .. bercinta tu tak mudah macam lafazkan I LOVE YOU .
kalau senang bercinta takde lah orang bunuh diri sebab putus cinta kan . = =' kalau bercinta nie , boy n girl kena same-2 seiring . . tapi yang selalu ii tengok girl nye je yang sibuk pertahankan hubungan tuu . dan bila gaduh girl lah yang paling sedih apalagi kalau putus . . boy nie selalu buad tak tahu je , kurang peka kan . =.=
hahaha . memang stail boy macam tuu kod , tapi kan kalau betul korang sayang seorang perempuan tuu korang jaga lah elok-2 . jangan lah anggap perempuan nie hiasan dunia , hehe . . dalam satu perhubungan , jangan suke amik keputusan sendiri . cuba bawak berbincang , semua boleh setel asalkan korang masih ade rasa sayang kan kan .. nie tak , kalau ada masalah , mula fedup konon-2 nye lepas tuu cari orang lain .. orang lain tuu suke lah tengok korang break dgn bf/gf korang kan . cinta nie tentang dua hati , kalau ada apa-2 jangan sibok libatkan orang lain . buat malu je , aib tuu .. -____-  kalau kita baik , mesti pasangan kita juga baik . kalau kita setia , kan ade kebaikan . kalau kita jujur kan kita dipandang mulia . . cubalah jadi manusia yang matang .. manusia yang matang tak ego, tak pentingkan diri sendiri , boleh berfikir untuk orang lain . ^___^ .

~tuu je lha entry kali nie ~
~credit lagu too KANGEN BAND - JANGAN BERTENGKAR LAGI .
#kalau nak tips pasal bercinte boleh tye ii .. hahaha .. lovelovelove mia ..

Saturday, 13 August 2011

Sale Sale Sale

asalamulaikum

bulan-2 puase macam nie semua outlet busy buad sale .. kalau satu buad sale , yang lain mesty nk berlawan jugak . sale bagi harge kaw-2 sebab nak bom customer datang store dorang .. selalu kalau dekat big mall lah yang besh sebab customer dapat pilih store yang branded buad sale . nie yang bagi kelebihan wat customer macam saye ^^, . haaa ,i kan ii stay JB .. so dekat Jb nie mall yang faymes msti lah Jusco Tebrau and City Square . . kat dalam tuu jangan cerita lah memang barang mahal-2 n branded . . antarenye : PDI , GIORDANO,NIKE,MNG,GUESS ,CONVERSE ,QUICKSILVER ... bile datang time sale nie yang aku jadi kerinting .. sbb aku giler shoping seyh ^_____^ . semalam my leszbo ( pic die kat sebelah tuu -----> ) cakap PDI buad sale sampai less 90% . adeh bernanah telinge dengar , pempuan biase lah suke shopping .. aku bukan ape , aku nak beli seluar kat PDI tuu . selalu harga seluar RM99.90 above .. so kalau sale mesti paling kurang pon dapat less 50% . so harge die RM50 je kann . =.= tapi harinie dah hari ahad .. busy lak nak isi kan  PTPTN hubby aku .. esok dah tarikh tutup nye .. mati aku .. kalau keluar hari nie konphem jalan jem gile n PDI tuu mesti dah tinggal sisa-2 je .. ): kecewa seyh .... aduii bile nta nak g shoping barabg masuk u nie .. bila pikir-2 byk yang aku belum settelkan . hahaha . giler-2 ... kusut aku ..

nie lha jusco dari pandangan luar , bapak beso seyh .. ^^,
nie utk orang-2 bukan JB area yang tak pernah ke Mall nie ...

sape yang nak bawak aku keluar jalan-2 . hilang kan tension otak aku nie ??? haha , ade kew ..

~ okayy nie je entry buad kali nie ~

#lovelovelove mia .
 terima kaseh sudi bace ^_____^

out bersama teman-2 (:

asalamulaikum

puase yang ke-14 nie ,, dapat berbuka dengan kawan-2 satu kellas mase form 6 dulu . ii kelas pertama . amek course ekonomi , geografi , bahasa melayu dan pengajian am .. name kelas kami 6 atas baiduri , tapi orang selalu panggil 6 BAI . . budak-2 nye dipanggil budak BAI .. haha ^^, macam bai karpet je kann .. majlis berbuka puase nie lancar tapi ramai yang tak datang . kadang-2 geram jugak bila tengok ade orang yang tak perihatin =.= . ape salah nye meriah kan majlis , berkumpul ramai-2 .. tapi buad yang ade urusan tuu tak pe lah kann ..
majlis nie buad kat KFC taman anggerik , bandar tenggara .. alhmdulilah 21 orang yang datang . antare nye : apip mmuuaahhh3x , fakhrul , faizi , fazreen , shahir , kep , aidil , yazid , azam , geban , syarah , zeika , fatin zahira , chinn , ekin , zaty , fatin nazirah , jue , yaya .. terima kaseh teman (';

nak tengOk gambar budak-2 gilew , haaa nie die ... ^^,

kami comel dan gedik .. ^^,


teman-2 sekepale .. mmuuuaaacchh ! 

my leszbO sayangs ((:

candid satu kelas-2 ala drama series LOST -__-

faizi dan jue ..
skandal ^^,

yaya and jue ^^,

puteri-2 6 Atas Baiduri 2010 ..

only girls allowed ..

putera-2 6 Atas Baiduri 2010

besties ~ zaty n fatin ..

ekin n syarah ^^,
ekin ~ pelajar cemerlang stpm 2010

azamm , aidil , shahir .. 

yazid dan sayangs apip .. ^^,

jejaka paling HOT kat kelas ...
4 dari kiri tuu saye punye .. mmuuaahh .

pak cik fakhrul ,, si gemukk .. :p

boys of baiduri ..

kupu-2 malam ...





hehe , tuu je gambar . mungkin nanti lepas kita graduate n masing2 da ade life n kerja . kita buad lagi ye reuniOn nie .. ^^, mase tuu masing-2 tayang laki , tayang binik , tayang kereta , tayang henset , tayang anak , tayang macam-2 .. hehe .. semoga korang semua berjaya mengejar impian .. i love you ..


~~ tuu saje untuk entry kali nie . sebab saye tension , huh ! sape nak bawa saye keluar hilangkan tension nie ? bla bla bla ,. buhsan . APTB ! ~~

# lovelovelove mia . terima kasih kerana membaca .. kbye <3

Friday, 12 August 2011

mOod cdeyh ):

asalamulaikumm

hari sabtu kan hari nie .. rutin same je macam hari-2 lain . boring betul lha =.= .bile lha nak rase ade LIFE n tak boring .. humm ,. kan best kalau aku lelaki . ((: haha . lawak kann kann .. tapi tu lha yang aku rase , . kalau aku lelaki , aku nak sayang awek aku sangat2. kalau aku lelaki aku nak keluar cari haluan hidup sendiri . )):
bosan jadi perempuan nie . sbab hati nye lembut sangat .. lahaaaiii tak bersyukur nye aku nie ... kalau aku jadi lelaki msti muke aku comel .. kihkih .. hari nie aku agak penat , penat sebab duduk rumah , tidow memanjang kot .. ape bosan sgt hidup nie , aku kan masih mude tapi dunie aku kat cni je lhaa . sampai bile ntah ..
hari nie aku agak takde mood , same macam semalam . haha , kalau aku tengh takde mood bnde yang paling boleh buat aku hapy kua jalan-2 n shoping .. argghhh, nak g shoping bile lak , nan cpe , naik ape .
bila aku da start sedih , nanti nak sedih je la tuu selagi tak luahkan ... tak pergi tenangkan hati ((;

shopingg bukan shoping raye . OMG~

asalamualaikum ,

sekarang orang sibuk shoping raye tapi buad orang macam ii , ii bukan sibuk shoping raye tapi sibuk shopping nak masuk u . . haha , oppppsss lupe-2 . i nie lepasan STPM 2010 . after dapat result yang cukup-2 makan , ii akhirnye dapat melanjutkan pelajaran i dekat Universiti kat KL . ^^, ii dapat course pengajian bahasa melayu .. cikgu kew ii nie .. macam tak sesuai gitu =.= .
universiti nie lah yang ii dapat ^^,



tarikh daftar 7hb september nie .. OMG~ raye kan .. huh ! so sebab nie lha i pening . sekarang duit pon takde, nak shopping pakai ape ? pasir kowt . haha :D . nie antara barang-2 yang agak mahal n buad i kerinting nak beli ..

KASUT PUMA CABANA RACER II WOMANS -KASUT NIE I NAK BUAD KASUT SUKAN . DULU HARGE KASUT NIE RM229 TAPI HARI TUU TENGOK DEKAT JUSCO TEBRAU DAH TURUN JADI RM199 . KASUT NIE KENA BELI CEPAT-2 KALAU TAK MELOPONG LHA ANDA :D
KASUT NIKE SKYSAILS - KASUT NIE NAK GUNA BUAD PERGI KULIAH . NE PATTERN TERBARU NIKE UTK WOMANS ONLY ! HARGA DEA RM179 (:

Thursday, 11 August 2011

reUniOn 6 atas baidUri 2010 ((:

asalamuailaikum

reunion nie memang dah banyak kali nak di buad tapi tak jadi-2 sebab masing-2 busy mase, body kan . ^^,
semua busy cari nafkah untuk masuk universiti bulan 9 nie . haha , ii pown tak terkecuali . busy nye bukan maen lagi sampai sabtu and ahad pon keje OVERTIME xD . . kemarukkk sanad dow ..
reunion kali nie harap-2 jadi dan dapat sambutan sebab nie lha kali terakhir kita nak berangkat sebelum masing-2 mule kan hidup baru kat universiti . -___- sediiihhh pulakk ..
reunion nie bapak penghulu yang plan , dibantu anak-2 buah dak KEPCI ,, si zeika , chinn ((:
reunion sambil berbuka ,, sweet kan kan . ^^, reunion nie dijangka berlaku 13hb ogos 2011 kat KFC Anggerik, jam waktu-2 nak berbuke .. ii harap korang dapat bagi kerjasama datang lah , ii pon harap ii dapat datang .. tapii harap-2 orang yang ii tak nak jumpe tak datang .. dah macam HARAM ii tengok der . :|


# lovelovelove missmissmiss that memory .. cinta monyet ii start kat cni n maseh sampai sekarang .
   kbye . mmuuaachh . opppsss gedixx sudaaa .. lalalala ~

kebahagiaan biar lah berpanjangan (':

asalamualaikumm

hari nie ii mcm takde mood cket .. entah sejak semalam . hati nie rase tak tenang .. tak tahu kenape .
lagi- 2 pulak bile dengar lagu theme secret garden kat blog nie . . lagi lah rase sedih pulak (':
kenape kadang-2 kebahagiaan tuu tak berpanjangan ? walaupun dah sedaye upaya berusaha ? kenape ,, tak bole bahgia lame-2 .. haih , kenape lha kan kan ...
# dua hari nie dea macam combonk nan saye . ape saye dah buad ? saye tak buad sala pon . . tapi kenape die combonk ? sedih pulak =,=  . kalau lah die tahu hati saye betul-2 sayangkan dea . msty dea paham perasaan saye .. entah lah , saye harap dea tak pikir bukan-2 pasal saye .. saye harap dea kenal saye , siape saya dan tak mudah nak percaya orang lain yang cube rosakkan hubungan kite . sebab saye tahu ade orang yang tak suka saya dengan dia . saye betul-2 sayangkan dea dengan nyawa saye .. ):


#sorry entry nie pendek je .. xde mood lah nak tulis .
  terima kasih sudi bace ~

nota sebelum lena (:

hari ke - 12 dalam bulan ramadhan . . alhamdulilah . hari nie mesti penat .. hmmm ): . ii nak pegii sch arinie . lepas tuu kena drive moto . haisyh ! bahaye , paling i tak suke .. gggrrrrr !!!!! hope cepat pegii , cepat balek . huh ! i buhsan dengar parents i bising-2 lhaa . macam i budak kecik je kan . =,= pegii sch pon sala , kua lagi lhaa salah . tension taw macam nie , ii da 20 . hope dorang paham lhaa , i tak suke dilayan macam budak-2 kecik yang takde life . i tahu jage diri i . i tak suke lha kena kongkong . nanti i nak berontak je , boring gilew duduk rumah . boleh giler ! hmmm , jap lagi kena bangun sahur . lepak nye ... malaz sgt3 . haha .. okayy nie je entry kali nie , sebab da penad nie .. ((: walaupun kite sedih , kte tetap rock bebeyh .. 


#selamat malam mieya .. selamat pagi dunia (: 
  mmuuuaaacchh ! lovelovelove xoxo .

selamat malam ((:

malam nie sunyi kod same macam malam-2 yang lain .. tapi malam nie i macam sedih. ii pon tak tahu kenape . ii terbaca blog sorang budak nie ,, pasal tande-2 seseorang tuu JATUH CINTA . . hmm @_@ . . lepas abes i bace , tibe- 2 i sedar diri i macam dah terjatuh cinta . sebab i teringat DEA , nampak gambar dea pon i bole senyum sorang-2 . paling i tak boleh lupe n paling suke BAU dea . ((: haih , serabai lhaa minah nie . patotnye laki yang terangaukan perempuan bukann nye i kod . =,= ape pon ta bole kan kan . . nie dea takde kat sini , mybe tuu yang buad i sedih kod . (': padahal baru dua hari die pegii . sebab i rase i betul-2 FALL IN LOVE dengan dia . tapi i tak nak terlampau mengharap pada sesuatu , biar lha bersederhana dan low profile sajew . .
malam nie dea macam combonk ket nan i , i text tapi dea mcm siyez . n then die tak balas . i biarkan je . i tak nak pakse die or sibok tanye-2 die nanti die rimas . i bagi die privacy , walaupun i nak sangat tahu ape die buad, nak tahu segalanye pasal die tapi i tahu die tak suke i kongkong die n tanye die macam POLIS . -___-
dea ckp , jangan buad die macam laki , i paham maksud die . die nak ade privacy .. i pon da boleh terima .
cukup lha yang i tahu dea SAYANGKAN I SORANG je . .mybe dea dah tidow sebab die penat , kecian die . . # ayang , u tytw yaa . swet dreamz . i lovelove you so much ! mmuuuaaaccchhh3x.

puasa ouh puasa ..

asalamualaikum 


macam mne pose korang ? diam-2 dah 11 hari kan puase tahun nie .. cepatnye mase berlalu . rase baru je sambut raye tahun lepas , entah-2 ade lagi kuih rase tahon lepas kan . haha xD . hoho law nak cerita pasal puase nie mmg mcm2 cerita . jangan disangka yang kecik je tak tahan puase , yang sebesar i pon same . same lha nan i , lemah kit sebab i nie kuat mamam . tapi tahun nie berubah cket , alhmdulilah kuat sikit . sebab dah tak kuat makan , badan pon kurus . haih ! takde cutting deyh = =' . . nie gara-2 problem i dlu lha terus mendadak ilg selera makan n kurus sampai berat jatuh 48kg . dulu nak cecah angka 4 tuu punye lha susah , tak mkn 3bulan pon tak tentu turun . ahaha, boleh ke mia gemuk tahan mkn ? teettt -____- msty lha tak boleh . :D
puasa nie menahan lapar dan dahage dan juga nafsu . so bila buka tuu betul-2 excited kan menghdap makanan macam setahun tak makan . ((: then pegii terawih .. best nye kan suasane ramadhan . tapi semua tu dah makin hilang zaman sekarang . kat kampung yg betul-2 kampung je maseh meriah . FELDA pon dah tak meriah . i mishmish zaman i kecik-2 . . tapi tahun nie yang buad i excited smbut bulan pose , cerite-2 rmadhan kat tv . hehe . ^^, ape seyh kann ii nie .. bukan senang nak tengok cte sal bulan pose kalau tak dlm bulan puase seyh .. so sekarang crite yang agak hevad kat tv3 ialah kasih alia . dlu diari ramadhan rafique . .
besh kan buka dengan orang-2 yang kite sayang . . ^_*  . dah 11 hari puase tapi i baru buka sekali je dengan buah haty muchuk-2 i tuu . =,=  i harap dapat berbuka lagi dengan die sebab i suke . mcm xcited lebih tengok muke die beriya tunggu waktu berbuka . haha . manje nye dea bukan maen , tuu yang i suke sebab jarang dapat tengok boy manje-2 nie . <3 opppppsss , i lum nah cite sal DEA kann ,, coming soon . ((: kejap lagi dah nak berbuka . so SELAMAT BERBUKA . . (:



~ ini je buad entry kali nie ~

#lovelovelove , tanxs for reading my gerdixx post . haha . ^^,

Wednesday, 10 August 2011

blOg baru saye (:


haiipp ,,
name ii mia .. name penuh ta yah lha kire nyew na tahu ., :p
juz call i mia keyh (: with pleasure .
ny blog baru i , i sbnarnye ta pnday edit-2 blog niy..
hisyhhh = =' malu seyh . . hrp je uma ade streamyx . HAHA ^^,
so my LESZBO lhaa yang tolong i buad this blog (((:
tanxz so much yaw YAYA o i call her KAKA coz she so KAKAK tOo me yaw ! 
n I lovelove her damn much dow , . muuaaachhh . <3

meyh i share pic YAYA , nie bukan kawan BOBOBOY taw .
dea takde super magic LOL ! :D

Yaya cweet ,, tuu name fb dea . tapi org nye pon memang sweet like SUGAR . (:
yaya nie ROOMATE i kat BT mase zaman sch dlu-2 .
dea nie suke berjalan , ape lagi dengan EVO dea . laju nye jgn ckap lha seyh . >.<
dea nie paling GILER law musim GCB runtuh @_@ . dea org no 1 gi McD . hehe .
kaka , tengss yaa a lot . #lovelove you .

korg nak tahu kew pasal blog nie pnye owner ? hahaha . .
nothing special bout me , cume i nie ade aty yang ikhlas . cewahhh ! hahaha . APTB .
jum i share pic i nan fOllower i ( kalaw adew ) haha . :p


sapew budak yang bajek cute tuu ? haha , itu lha i tyme dak2 sch lagi . (:
muke suci je kan . ayat ta leyh bla ~ mcm dram petang-2 .
mase tuu tudung Syria nie baru faymes , so i pon try lha kan . hikhik .
n sebab tuu jugak skunk i da start ade koleksi SHAWL . >.<

nie lha pic i yang tak berape nak baru . nie mase i chumeyhl ket  .
perasaan tOl lha kan kan . = ='
sokayy spe lagi nak puji law ta diri sendiri . hehe .
rambut dlam nie mcm cntek je tapi hakikatnye  da serabut pale mak nie . haih !
mybe tuu kngn rmbut i ngah rebOnding .
i mcm nak buad curl , agak-2nye cmne rupe i .
of corse lha , huduh =,= haha
i rase buad mase nie ckup jew lha i introduce myself n org yang dah berjasa tlong i buad blOg .
arrghhhh , sebab malam un makin malam . sok nak sahur , i mcm kna tytw lak . haha . 

THATS ALL FOR ENTRY KALI NIE ((: 
TENGS SUDI MEMBACE . . 

#lovelovelove mia , kbye , .