BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

welcome to my life peeps !

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

flOwers hunn (:

love falling 1

Sunday, 4 March 2012

3B in Mylife -,-'

Assalammualaikum .

Pehh.....! Ya Allah busy sgt-2 bilew dah masuk sem 2 neyh . taksempat tidow dibuatNya ... Penat sgt . Grrr >.<  Skunk neyh idOp aku ditemani 3B . huh ! Boring , Busy and Belly tOo lha 3B aku ! Belly maksOdnye perut aku yang memanjang laporr sbb dah terbiase kjp kjp makan bile kat rumaa dulu :D Walaupun dah naik sem 2 , seriously aku HomeSick . LOL (': that is the true ... Dlu slalu time memalam bukak tuition class ngan adik aku ajO math n english ... wlupn aku amek bm kat U tp dlu i'm very good in english  . so jgn underestimate budak yang amek kos bm ! Lepastu main Plant Vs Zombie ngn adik kecik aku . Mase balik UKM aku xbukak lgsg game tOo , pehh sekali bukak teringat terus saat2 manis tOo . Menangis terus aku (':
Sem 2 nie baru2 naik dah ade byk tugasan , dgn esei , presentation . Ya Allah , susahNya nak buad 3 kerja dlm 1 mase . Lepastu dgn Program Kolej lagi , jadual pack sesangat sem nie . Huh ! Nak tdo pon xcukup , rehat pon xcukup . Ak brdoa cepat2 la abes sem 2 , aku penat nak dok uma keje lagi masyuukkk ^,^ stress sesangat ! rase nak lari jap dr realiti bersama org tersayang gi ke mane je yg aku nak .
Punye la bz smpai Family n Yg tersayang pon tak terjage , kesian mereka . Sayang diorang , MammaMia lurvee korang . sorry coz too bz ! sumpah aku rinduu apip , ayah , mama , sapik , chik n apas :-*

Thursday, 1 December 2011

** aku wanita biasa **

PERKATAAN LAZIM YANG SERING PEREMPUAN SUKA GUNAKAN:

FINE
Ini la yang perempuan suka gunakan untuk hentikan pergaduhan, lebih-lebih lagi bila dia rasa dia yang betul dan anda kena diam. Jangan sekali kali gunakan perkataan ini untuk memberi gambaran rupanya, terutama sekali apabila dia sedang mencuba pakaian di kedai - hanya akan membawa anda berdua bergaduh.

LIMA MINIT
Ini sebenarnya setengah jam. Ianya sama jugak dengan lima minit yang perlawanan bola sepak akan berakhir sebelum anda membawa sampah ke luar, jadi ini adalah pertukaran yang seimbang.

TAKDE APA-APA
Ini bermakna "something" dan anda perlu berjaga-jaga! Perkataan ini melambangkan perasaan perempuan yang inginkan anda berputar-putar kat dalam macam mesin basuh. Selalunya, ini akan memulakan pergaduhan yang akan bertahan selama 'LIMA MINIT' dan diakhiri dengan 'FINE'.

PERGILAH! (dengan kening terangkat)
Ini adalah satu cabaran yang akan membuat si perempuan menjadi marah dengan 'TAKDE APA-APA' dan diakhiri dengan 'FINE'. 

PERGILAH (dengan kening biasa) 
Ini bermakna 'mengalah' atau 'buat je la apa yang awak nak sebab saya tak kisah'. Anda hanya akan mendapat situasi ini dan dalam beberapa minit diikuti dengan 'TAKDE APA-APA', 'FINE' dan dia akan bercakap kembali dengan anda dalam masa 'LIMA MINIT' apabila dia dah sejuk.

MENGELUH YANG KUAT
Ini sebenarnya bukanlah perkataan, tetapi kenyataan yang sering disalah anggap oleh kaum lelaki. 'MENGELUH YANG KUAT' bermakna dia merasakan anda adalah seorang yang bodoh ketika itu dan dia sendiri terfikir kenapalah dia menghabiskan masa berdiri di situ dan bergaduh mengenai 'TAKDE APA-APA'.

MENGELUH YANG PERLAHAN
Lagi sekali, ini bukanlah perkataan. 'MENGELUH YANG PERLAHAN' membawa maksud yang dia berasa puas. Adalah lebih elok jika anda duduk diam, jangan buat sebarang tindakan... dan dia akan kekal puas.

OKAY LAH
Ini adalah kenyataan yang paling merbahaya seorang perempuan boleh buat kepada lelaki. 'OKAY LAH' bermakna dia ingin berfikir panjang sebelum dia membalas terhadap perbuatan anda yang telah menyakitkan hatinya. 'OKAY LAH' selalunya digunakan dengan 'FINE' bersama 'Kening Yang Terangkat'.

BUAT LAH
Satu ketika di masa depan dalam masa terdekat, anda akan dilanda masalah yang besar.

TOLONGLAH
Ini bukan kenyataan, sebaliknya adalah pelawaan. Seorang perempuan memberi anda peluang untuk mengeluarkan sebarang alasan atau sebab di atas apa yang telah anda lakukan. Anda mempunyai peluang yang adil dengan kejujuran, jadi berhati-hati dan anda tidak akan mendapat 'OKAY LAH'.

TERIMA KASIH
Seorang perempuan mengucapkan terima kasih. Jangan pengsan. Terima dan ucapkan sama-sama.

TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK
Ini banyak berbeza dari 'TERIMA KASIH'. Seorang perempuan akan menggunakan ini apabila dia dah terlampau marah pada anda. Ini menunjukkan yang anda telah menyinggung perasaannya dan akan diikuti dengan 'MENGELUH YANG KUAT'. Berhati-hati untuk tidak bertanya apa yang salah selepas 'MENGELUH YANG KUAT' kerana ini hanya akan membuat dia berkata 'TAKDE APA-APA'.

Wednesday, 5 October 2011

perasaan ini ):

asalammualaikum ...


perasaan ini hrus di sembunyikan
agar mereka lihat aku gembira ...


dear diary ,,
minggu nie kehidupan aku sebagai seorang pelajar betul-2 menguji ketabhan dan kecekalan aku .. Ya allah penat sgt jangan cakap , badan nie memang dah tak terdaya tapi tetap aku kuatkan jugak ... sakit-2 badan mungkin perkara biasa yg aku kena lalui sebagai student nie kod . terpaksa lha kan .. nak buad macam mana ? aku tak bole merungut walaupun aku nak sangat merungut , nanti orang bosan dengar luahan dan rungutan aku .. =.=
baik aku tak yah merungut .. dengan perasaan rindu yg sangat menebal terhadap family aku . buad aku makin tak kuat .. dugaan yg paling besar bila aku harus hidup keseorangan , . 3minggu nie sayang aku bz , memang takde dgn aku . aku rinduu sangat kat dea ,, contact pon jrg , jumpa pon sekejap , paling lame 2 jam je .. lagi buad aku merasa lagi sunyi dan sebatang kara kat sini .. bertambh-2 sedih dan pilu datang kat aku ... dengan masalah yg aku kena pikir memang melemahkan semangat aku .. ): minggu nie banyak sangat assigment yang lect bagi .. dan semua kena hantar minggu depan .. da lha sabtu n ahad ade program interaksi .. otak aku nie rase nye da lame xketawe , terperuk n stress jea ..

~ that all utk entry kali nie ~
assgment tu dah memangil2 aku .. hmmm

#lovelovelove mia

Friday, 23 September 2011

my life in 3 years .. :*

asalamualaikum ,,

penatnye mama ,,
hukhuk ):
tak biase hidup macam ni .....
i miss home ...


lame tak update blog nie ... hummm bz sangat kat sini .. dengan nak sesuaikan pade persekitaran baru , kawan baru ,, . sumpah penat n sangat tension ... ari-2 penat sebab kena jalan kaki gi fak ( fakulti ) .. haha ... actually ta lha jaoh mane kolej aku nan fak tapi penat ,. nampak je tak jauh tapi jalan makan jugak 10min ,, org lain 5min jea kod .. sbb aku tak biase jalan kaki nie seumur idup aku lha .. mak ai , kolej nie bukan maen atas bukit .. time pergi sedap lha turun tangga , tak terasa .. time balik kolej ,, haha baru rase jantung kao nak gugur kan .. =.=
fak aku nme die FSSK .. name penuh die Fakukti Sains Sosial dan Kemanusiaan .. bapak besar n ade 6 tingkat .. giler ! blok dy bukan main banyak ... kaye tol UKM nie ... lansdkap pon hijau jea , chanteq lha .. bole port-2 dating .. opsss ! mane ade ... sini ade bas sebab banyak gle kolej .. tapi aku lbeh baik xnaik bas sebab aku tak biase , nti aku tersungkur , pergh ! bengang seyh , byk kali hmpir nak jatuh sebab bas selalu penuh so kena lha berdiri .. disebabkan kolej aku dekat so lebih baik naik kaki aku sendiri je .. nak tunggu bas macam tunggu kapal selam plak , walaupun banyak bas .. pelik jugak aku dengan driver bas kat cni nie .. makan gaji buta kod .. nak dijadikan cerita , haritu aku pergi kolej yang paling jauh sekali dlm U nie .. kolej pendeta zaba .. aku tunggu bas pukul4.50 .. pukul5.10 bas sampai tapi aku rase dah berzaman aku tunggu .. :| and sampai kat zaba dalam pukul 5.20 gtu lha .. n lepas tu pergi bilik member aku . berbual sekejap . pukul 6 aku tunggu bas nak balik kolej aku - kolej aminuddin baki .. pukul6.10 ade bas .. naik bas 6z , perhh aku sampai ke stesen komuter lak .. time tuu da pukul6.30 n aku nak gerak gi kelas pukul7.30 .. bas tuu benti paaking kat stesen komuter sebab tgu dak ukm .. kol7 baru gerak .. hahaha .. mati aku , kol7.15 baru aku sampai kolej ... dengan xsempat mandi , aku bergegas gi fak ... mase tuu dah pukul7.30 .. korang bayangkan bape lame aku buang mase sebab bas ? hahaha .. memang aku rase banyak mase terbuang kat cni sebab perjalanan nak ke kuliah n etc lha .. okayy stop dgn cite bas ,. jadual kelas aku memang pack gile .. wajib kelas 2 jam + tutorial 1 jam .. so 1 subjek kena ade 3 jam setiap minggu ... kelas aku sebenarnye hari isnin sampai rabu jea .. tapi disebabkan lecturer tuko waktu kelas , kamis malam pon aku ade kelas .. penat kan .. tapi takpe , naseb baek lect ok.. (: n jumaat aku ade tuto 1 jam je .. kalau ambik hari kamis dah sedap kan . jumaat bole cuti ...

hummm tuu jea lha aku nak cerita setakat nie ..
banyak lagi sebenarnye tapi aku kurang sihat ..
hahaha ..

terima kaseh sudi membace diary nie . .

#lovelovelovemia

Wednesday, 31 August 2011

raye 2011 :: kosong ):

asalamualaikum










selamat hari raye ii ucapkan buad semua kawan-2 , saudare n semua umat islam (:  . hari nie da dua hari kita beraya kan kan . tapi sumpah siot raye memang tak besh tahun nie . hmmm (': .. patutnye raye besh kan . aku rindu raye mase aku kecik-2 dulu . meriah gilew-2 .. macam tak sabar nak tunggu raye tapi bila dah besar , raye lah paling aku lemah semangat .. -___-  raye kalau dapat dgn org tersayang mesti besh lepas tuu ramai-2 konvoi g rumah kawan-2 ... haisyh rinduu nye macam tuu . selalu kan tengok pakwe makwe keluar beraya same-2 nan family n kawan-2 .. untung lhaa = ='  sape nak bawa n teman aku keluar gi beraye ,, sape aa sudi nak bawak budak huduh n gemuokkk nie .. tapew-2 . sokeyh =.= raye tahun nie memang aku sedih ): ,, sedih sangat .. rase takde makne langsung n kosong ! sumpah aku rinduu saat tuu . dulu naik moto meredah jalan raye semate-2 nak g beraye , dgn baju kurung pastu duduk senget . HAHA . >.< memang sweet siaaaa ..
macam minah rempit woo . malu malu ,, xD maken da beso maken kosong raye nie . pada aku raye mungkin akan bermakna kalau dapat erti sebenar raye bersama org yg tersyang di sisi (: salam-2 lpas tuu nangis-2 . n lpastu happy-2 .. bila lah nak dapat macam tuu ,. aminnn ,, semoga aku dapat merasa syawal yang aku inginkan bersama insan yang menyayangi aku , insyallah setelah dia memiliki aku (:

AKU NAK UCAP SELAMAT HARI RAYE ,
MAAF ZAHIR DAN BATIN KEPADA SEMUA (:


~N O K T A H .. terima kaseh membace post sedih nie . ~
#lovelove mia

Sunday, 28 August 2011

hati dan perasaan adalah satu (:

asalammualaikum 






tunjukkan lah cinta mu biar die rase disayangi dan dihargai ..



hari nie aku penat gilew =.= .. memang tak ade mood larh , badan nie lempuh gile , n rase nye aku dah disahkan demam ikut firasat aku sendiri .. xD  dulu cita-2 aku nie nak jadi doktor , entah tak tahu kenape suke sangat jadi doktor tuu . tapi sayangnye aku nie BODOH . so semua tuu hanya tinggal mimpi lah kan . |: HAHA , dah lah mungkin bukan rezeki akuu . dah jom-2 brgossy-2 .. aku nie dah berpunye . yupp , dah ade orang taken hati aku lah . ^^, diea seorang lelaki , bukan perempuan or dalam bracket pengkid . . lelaki sejati . . umur same nan aku , kenal pon dekat sch . . so sweet sgt orangnye , so nice , baik sangat n comel . dussshhh ,, die paling taksuke aku cakap die comel . HAHA , tapi aku suke dea mcm tuu .  die tuu macam angel wat aku . ^__^ aku pon ta tahu kenape aku adore sangat dengan die nie . okay-2 ... da lha tuu kan . humm .. bile aku sorang-2 duduk tade yang pedulikkan aku , datang 1 persoalan . alamakkk cite sedih dah sampai kan . :p  feeling-2 .. kenape kita boleh buad sesuatu untuk orang tapi orang takboleh buad benda yang same padahal benda tuu simple dan aku rase semua orang nak kan macam tuu . okayy , bia aku bagi contoh lha kan . sape yang tak nak disayangi kan . mesti semua orang nak rase disyangi sebab aku percaya tuu semua keinginan setiap manusia . sayangkan orang bukan rase kat hati je tapi disemai dengan perbuatan dan tindakan also kata-2 . . taksalah kan kalau tunjukkan sayang kat orang yang kite sayang . HARUS lah , ^^ . konsep nye simple , kalau orang tuu jadi shoulder to cry time kau sedih , kalau die sedih mesti die pon harap kau boleh buad benda yang same untuk dea . nie contoh jew . taksalah kalau buad sesuatu untuk orang yang kite sayang . kadang-2 benda tuu simple n nampak tak bermakna tapi sangat berharga pada orang yang menerimanya . kan kita semua ade hati dan perasaan . aku percaya semua orang tak kire agama, bangsa , warne kulit , latar belakang berbeza mesti nak kan bende yang same cuma citarasa kita jea yang berbeza  . ^__^ . kalau kau nak bende tuu , aku pon nak . simple jea kan kan ..


~ N O K T A H . terima kaseh sudi bace ~
#lovelovelove mia

Wednesday, 24 August 2011

PTPTN dan karenah birokrasi !




tensiOn !!!!! grrrr !!!

asalammulaikum

hai , nampak gambar kat atas tuu . mcam tuu lha aku malam nie . huh ! :|  malam nie aku nak  cite pasal PTPTN nie .. name segah bangunan KLCC , kan molek kalau sistem nye pon semudah di hujung jari .. >.<   nie tak , nak mohon macam-2 die mintak .. lepas tuu nak isi borang pon punye lha tak mesra alam .. bila dah dapat WPP , budak-2 baru macam aku nie terlemas-2 dlm lubuk .. tak tahu mane datang nye WPP . tak tahu macam mane nak ambik WPP tuu , dulu pakai pos hantar kat rumah . kan senang tuu . dengar cerite sekarang dia agihkan kat parlimen . member aku ade orang telipon suruh datang pejabat kejora ambik cek tuu . yang aku dgn yang lain-2 nie tak di telefon , ape cerita ? kalau macam tu sia-2 je letak no telefon rumah , nset , parent bagaii .. -____-  abes tuu kalau aku tak amek-2 jadi ape ... kunk pegii malu plak kalau name takde .. bila dah dapat duit , balik balik 10 tahun . masak aku . elak je dah bercucu maseh bayar ptptn .. xD saket pale aku memikir ... macam-2 di mintak nye .. lepas nie kalau aku jadi pgarah ptptn , aku kemaskini sistem dea bagi senang orang nak isi .. kalau salah sikit tak dapat lak tuu . isi nye macam nak gila , kalau tak dapat memang aku menggila . kalau parents aku keje sorang 4000 , aku takkan pinjam ptptn nie ((:   so doakan r aku jdi pengarah ptptn smoga idup korang o generasi korang senang ^___^


~ nie je entry aku yang agak HOT malam-2 bute ~
# lovelovemia . tenQ sebab bace yaa .. ^^,